Factoring

Een debiteurenbeheer kost veel tijd, geld en inspanning. Om snel door te groeien met uw onderneming kunt u gebruik maken van factoring daarbij kunt u het debiteurenbeheer uitbesteden.

Het factoringsbedrijf neemt het werk van u over waarbij de debiteurenportefeuille wordt uitbesteed aan een extern bedrijf, dat zorgt voor de afhandeling van de debiteuren. U ontvangt het geld van de verstuurde facturen via het factoorsbedrijf. Een groot voordeel van factoring is, dat het factoorsbedrijf soms ook het risico van wanbetaling door debiteuren kan overnemen van u. Het factoorsbedrijf is dan verplicht de factuur die niet betaald is door de cliënt aan u uit te betalen. Voor de factoring zal het bedrijf uiteraard een vergoeding in rekening brengen bij u.

Factoringsbedrijven:

Hieronder enkele voorbeelden van factoringsbedrijven die wij aanbevelen:

DAS
Ds factoring
Direct pay


U wilt ondernemen maar dat is niet altijd mogelijk als u lang moet wachten op uw geld, terwijl uw leveranciers al wel betaald moeten worden. Factoring heeft namelijk nog een tweede voordeel, u kunt direct over uw geld kunt beschikken.

Prijzen

Met factoring is bespaart u op kosten met betrekking tot de debiteurenadministratie. Dit kunnen personneelskosten, papierkosten en telefoonkosten zijn. Bovendien kunt u met het geld dat u direct tot uw beschikking heeft, rente ontvangen via de bank. Uiteraad moet u een vergoeding betalen aan het factoorsbedrijf. Die betalen meestal binnen 24 uur al tot 85% van de factuurwaarde uit. Bij het incasseren van de factuur ontvangt u het restant (minus de factor fee).

Vaak worden de belangrijkste debiteuren van uw onderneming aan een creditcheck onderworpen door het factoorsbedrijf. Het is een eenvoudig en gemakkelijk onderzoek. Bij de KvK kunt u gemakkelijk een financieel jaarverslag opvragen.

Nadelen

Bedrijven die gebruikmaken van factoring zitten kunnen uitstralen dat ze zich in financiële problemen bevinden. Dit is zeker niet altijd terecht, en informeer uw klanten hierover.

Tags: debiteuren, factoring, factoringsbedrijf, factoorsbedrijf, debiteurenbeheer, factuur.